Fjerkræproducenter og deres finansielle samarbejdspartnere efterlyser klare og stærke regnskabsanalyser, der giver muligheder for at benchmarke og dokumentere bedrifternes resultater både på produktions- og økonomisiden. Producenterne har endvidere behov for viden om nye managementmetoder, så de hurtigt kan implementeres og gøre produktionen endnu mere konkurrencedygtig.
Formålet med projektet er at styrke udviklingen af en stabil og konkurrencedygtig fjerkræproduktion. Dette opnås ved at give nye og etablerede fjerkræproducenter adgang til en specialiseret og uvildig rådgivning og viden med et fagligt højt niveau, som hele tiden er opdateret og på forkant med nye / ændrede vilkår og metoder i fjerkræproduktionen. Projektet er opdelt i 2 arbejdsopgaver 1) og 2).
1. Erfamøder med økonomikonsulenter, Økonomiske analyser og Business Check Økonomikonsulenter opdateres om den nyeste udvikling i fjerkræproduktionen, og der skabes synergi mellem økonomi- og produktionsrådgivere. Fjerkræproduktionens regnskabs- og driftsgrensanalyser samt Business Check ordninger kvalitetssikres og udvikles, så de bliver endnu mere brugbare værktøjer.
3. Analyser af produktivitetstal samt vidensindsamling og formidling
Der afholdes en temadag samt fagcafeer hos (nogle af de bedste) producenter med fokus på produktion og Effektivitetskontrol. Projektet indebærer ligeledes afholdelse af kursus for nye producenter, udgivelse af FjerkræNyt og deltagelse i 1 studietur og i 2 internationale kongresser.
Business Check Slagtekyllinger blev udsendt for 3. gang i 2015, og deltagerantallet er nu 39. Landmænd og konsulenter er år for år blevet dygtigere til at fordele udgifterne rigtigt, så sammenligningsgrundlaget nu er stærkt.
Husk at tilmelde dit 2015 regnskab til Business Check. Det gode ved business check hæftet er, at det gør det muligt at sammenligne driftsgrensresultater for producenter med ens produktionsgren.
Læs om Business Check; driftsgrenanalyse; økonomien januar 2015; kursus om forder for professionelle; gødningsprojekt; støelses- og trædepudeproblemer; lokal afsætning af æg og CV-tal
Læs om BusinessCheck, Tilskudsmuligheder, Udgangsåbninger i øko. stalde, dyrevelfærd i økologisk ægproduktion, netværksmøder, slagtekyllingers vækst samt nye arrangementer.
Læs bl.a. om Business Check, tilskud til investeringer, kanibalisme og fjerpilning, blodmider, vægtsortering og opstartstemperatur samt kommende temadage
Læs bl.a. om business check, test af lugt og ammoniakemission, økologisk investeringsstøtte, foder med afskallet havre, arbejde i højden, ny branchekode og arrangementer.
Det er nu 1,5 år siden, at næbtrimning stoppede fuldstændigt i DK. Hvordan er det så gået? Heldigvis er det gået godt i de fleste flokke, men der har desværre også været flokke med alvorlig kannibalisme og fjerpilning.
Den 19. marts åbnede en ny tilskudspulje, hvor fjerkræproducenter kan søge om tilskud til visse investeringer. Puljen er åben for ansøgninger frem til 19. maj 2015, og der SKAL i år søges tilskud gennem ”Tast Selv-Service”.
Hvor lange skal udgangsåbningerne være i en økologisk hønsestald? Spørgsmålet burde ikke være så svært at besvare, men i praksis hersker der stor forvirring om svaret.